Vacature video

Een vacature in beeld brengen met een vacature video

Ben je op zoek naar nieuw personeel? Dan plaats je logischerwijs een vacature. De meeste bedrijven kiezen ervoor om een geschreven tekst te publiceren op hun website. Ook wordt de vacature vaak verspreid via sociale media en aangeboden bij een uitzendbureau of op een vacaturesite geplaatst.. Er worden dagelijks echter talloze vacatures gepubliceerd, waardoor jouw vacature mogelijk snel ondersneeuwt. Hierdoor kan het lang duren voordat je iemand vindt om de vrijgekomen functie te vervullen. Wil je dit voorkomen? Kies dan voor een originele aanpak en breng een vacature in beeld met een vacature video.

Wat is een vacature video?

De kans is groot dat je nog niet eerder van een vacature video gehoord hebt. Begrijpelijk, want het is nog een relatief nieuwe aanpak om vacatures onder de aandacht te brengen. Toch zien we dat steeds meer bedrijven vacature video’s verspreiden in plaats van een vacature die enkel uit geschreven tekst bestaat. Voordat je voor een vacature video kiest, wil je uiteraard wel eerst weten wat dit precies is. Daarom vatten we hier even kort samen wat zo’n video nou precies is. 

Een vacature video is in principe niets anders dan het in beeld brengen van een vacature. Normaal zet je dit op papier, nu vertel je het in een filmpje. In een video vacature vertel je over jouw bedrijf en geef je aan wat de inhoud van de functie is. Wanneer een sollicitant over bepaalde capaciteiten moet beschikken, kun je dit in de video vacature ook direct duidelijk maken. Dit maakt dat een video vacature vaak een stuk duidelijke en completer is dan een geschreven vacature.

De voordelen van een vacature video

Overstappen van een geschreven vacature naar een video vacature doe je niet zonder dat je weet wat de voordelen hiervan zijn. Om jou te laten zien dat het wel degelijk zinvol is om een vacature te verspreiden middels een video, zetten we hieronder de voordelen van een video vacature op een rijtje:

– Er komt emotie bij kijken. Een geschreven tekst is vaak saai en eentonig en bovendien kun je hiermee eigenlijk geen emotie overbrengen op de lezer. Wanneer je kiest voor een video vacature is dit wel het geval.
– Je onderscheid je van de concurrentie. Zoals we al aanhaalden in de intro, kiezen veel bedrijven voor een geschreven vacature tekst. Door te kiezen voor vacature video’s, onderscheid jij je van de concurrentie. Dit kan ervoor zorgen dat werkzoekenden eerder op jouw vacature(s) reageren.
-Alles is direct duidelijk. In een vacature video krijg je de ruimte om alles goed en uitgebreid toe te lichten. Hierdoor blijft de kijker na afloop niet met vragen zitten. Dit is bij een geschreven vacature wel regelmatig het geval.

Stimuleer jouw sollicitanten met een vacature video

Zoals je hierboven kon lezen, kleven er een aantal voordelen aan een vacature video. Toch is dit voor jou mogelijk nog niet voldoende om te kiezen voor een video vacature. Indien je veel reacties wilt ontvangen, is dit echter wel aan te raden. Waarom? Omdat de respons een stuk hoger ligt wanneer je ervoor kiest een vacature video te laten maken. Werkzoekenden worden namelijk enthousiaster van een video dan van een geschreven tekst. Hierdoor zijn zij sneller geneigd te solliciteren. Door een vacature video te laten maken, is de kans groot dat je een functie binnen de kortste keren ingevuld hebt.

Maak een afspraak