Testimonial video

Wat is een testimonial video?

Een testimonial kan waardevol zijn voor een bedrijf. Toch is lang niet iedere klant bereid er eentje te schrijven. Hier moet hij of zij immers tijd en moeite in steken. Daarbij komt dat een geschreven testimonial vaak niet echt overtuigend is. Wil je jouw klanten wél overtuigen met een testimonial en ze bovendien activeren er eentje te maken? Kies dan voor een testimonial video. In plaats van geschreven ervaringen met een product of dienst, vraag jij jouw klanten een korte videoboodschap op te nemen. De overtuigingskracht van een testimonial video is veel sterker, waardoor het meer waarde voor jouw bedrijf heeft dan een geschreven review.

Waarom zijn testimonials belangrijk?

We leven tegenwoordig in een samenleving waarin video een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Zo zijn er steeds meer mensen en bedrijven actief op YouTube. Wanneer je als bedrijf mee wilt gaan met de ontwikkelingen, doe je er goed aan ook met video te beginnen. Je kunt bijvoorbeeld een eigen YouTube-kanaal openen en hier testimonials op delen. Een testimonial video helpt jou namelijk om anderen te overtuigen een product of dienst van jouw bedrijf te kopen. In zo’n video vertelt een klant namelijk hoe tevreden hij is met een product of dienst. Dit gebeurt vaak met veel enthousiasme. Hierdoor wordt een potentiële klant ook enthousiast en dat resulteert erin dat hij/zij sneller tot aankoop overgaat.

De voordelen van een testimonial video

Als ondernemer sta je mogelijk niet te springen om met een testimonial video te laten maken. De kans is namelijk groot dat je hiervoor een professional in moet schakelen en dat kost jou geld. Je moet echter weten dat een testimonial video jouw bedrijf ook behoorlijk wat op kan leveren. Zo kleven er bijvoorbeeld de nodige voordelen aan zo’n video. Benieuwd naar de voordelen? Wij zetten ze hieronder kort op een rijtje. 

- Het is geloofwaardig. Bij een testimonial video vertelt iemand op beeld over een product of dienst. Hierdoor wordt er emotie overgebracht. Bij een geschreven review is dit niet het geval. En bovendien weet je nooit of het al dan niet betrouwbaar is.
- Een video valt op. Veel bedrijven vallen terug op geschreven reviews, maar dit valt tegenwoordig nauwelijks meer op. Een testimonial video doet dit wel en daar pluk jij mogelijk de vruchten van. 
- Het vergroot jouw vindbaarheid. Door video’s op jouw site te plaatsen, blijven bezoekers langer hangen. Dit is een goed teken, want zoekmachines gaan jouw site zodoende als waardevol beschouwen. 

Hoe kunnen testimonial video’s jouw bedrijf helpen?
Je weet nu wat een testimonial video is en wat de voordelen van deze filmpjes zijn. Toch vraag jij je mogelijk nog af hoe zo’n video jouw bedrijf kan helpen. Dit zit hem met name in de overtuiging van potentiële klanten. De meeste mensen zoeken namelijk eerst naar bevestiging van anderen voordat zij tot aankoop overgaan. Indien dit middels een video gebeurt, speelt emotie een rol. Indien een potentiële klant emotioneel betrokken raakt, kiest hij sneller voor een product of dienst van jouw bedrijf. Wanneer je een testimonial video laat maken, levert dit je op de lange termijn zeer waarschijnlijk meer klanten op. Reden genoeg dus om te investeren in een testimonial video.

Maak een afspraak