Instructie video

Video disciplines

Instructie video

Wat is een instructie video?

Als bedrijf wil je dat het voor de buitenwereld duidelijk is wat jij doet. Dit kan met behulp van een instructie video. De kans is aanwezig dat je nog niet eerder gebruikt hebt gemaakt van zo’n filmpje. Toch kun jij je waarschijnlijk al wel een beeld vormen van hoe zo’n video eruit ziet. Met behulp van een instructie video voorzie je de kijker van de benodigde informatie. 

Het kan hierbij gaan om algemene informatie over jouw bedrijf. Een instructie video wordt echter ook vaak gebruikt om uitleg te geven over een product of dienst. Nu je weet wat een instructie film is, ben je mogelijk benieuwd of dit iets voor jouw onderneming is. Met de informatie uit onderstaande tekst kun jij vast en zeker een goede afweging maken.

Wat maakt een instructie video zo sterk?

De voornaamste reden om voor een instructie video te kiezen, is vanwege de kracht ervan. Maar wat maakt een instructie video eigenlijk zo sterk? De uitleg. Een instructie video draait namelijk volledig om het geven van de benodigde informatie om bijvoorbeeld een product in elkaar te zetten of te kunnen gebruiken. Ook kun je in een video bijvoorbeeld uitleggen hoe jouw bedrijf te werk gaat. Dit kan mensen helpen om uiteindelijk voor jouw bedrijf te kiezen in plaats van voor een concurrent.

We zien echter vaker dat een instructie video gebruikt wordt om uitleg te geven over een bepaald product. Verkoop je bijvoorbeeld producten die de koper zelf in elkaar moet zetten? Dan kan een instructie video hierbij helpen. Zo kun je bijvoorbeeld een instructie video laten maken van hoe je een kast in elkaar zet. Dit is vaak een stuk duidelijker dan een gebruiksaanwijzing op papier. Je doet jouw klanten dan ook een plezier door voor een instructie film te kiezen in plaats van een geschreven handleiding.

Waarom is een instructie video voor jouw bedrijf of product belangrijk?

Lang niet iedere ondernemer ziet in waarom een instructie waardevol kan zijn voor zijn of haar bedrijf of product. Dat is het echter wel. De meeste bedrijven die een instructie video maken, gebruiken deze om hun klanten een dienst te bewijzen. Met een instructie film wordt hen namelijk uitgelegd hoe zij iets uitvoeren of hoe iets werkt. Dit wordt vaak stap voor stap uitgelegd, waardoor een klant niet met vragen blijft zitten. Door een instructie video te gebruiken, vertel je een klant dus eigenlijk precies hoe zij iets moeten doen. Dit wordt vaak als makkelijk ervaren. Is er een goede en duidelijke instructie video aanwezig? Dan kiest iemand er waarschijnlijk sneller voor om het product bij jou te kopen in plaats van bij de concurrent.Laat een instructie film maken door een professional

Je weet inmiddels wat het nut is van een instructie video voor jouw bedrijf. Wanneer je overtuigd bent, wil je ongetwijfeld zo snel mogelijk beginnen met het maken van een instructie film. Loop echter niet te hard van stapel, maar ga eerst op zoek naar een bedrijf dat jou hierbij kan helpen. Een goede instructie video maak je namelijk niet zelf, maar dit laat je doen. Je weet zodoende zeker dat alles duidelijk en goed in beeld wordt gebracht. Een instructie video laten maken kost je weliswaar geld, maar je voorkomt dat klanten na aankoop met vragen blijven zitten.

Maak een afspraak

Animatie video

Video disciplines

Wat is een animatie video?

Wil je een complex onderwerp begrijpelijk uitleggen aan jouw doelgroep? Dan kun je hiervoor een animatie video gebruiken. In zo’n filmpje worden getekende plaatjes in een snel tempo achter elkaar afgespeeld. De stilstaande beelden veranderen op deze manier in een animatie video. Het lijkt dus net alsof je naar een filmpje kijkt, maar in feite zijn het stuk voor stuk stilstaande beelden. Om een animatie film in elkaar te zetten, moet je hier wel verstand van hebben. Je wilt immers wel dat de individuele afbeeldingen één geheel vormen. Hiervoor zijn zo’n 24 beelden per seconden nodig. Dit is veel werk, maar animatie video’s kunnen jou wel veel opleveren. In deze tekst vertellen wij jou meer over het nut van een animatie video maken.


Waarom is een animatie video effectief?

Omdat een animatie video maken veel werk is, beginnen veel bedrijven er niet aan. Toch kan zo’n video wel degelijk effectief zijn voor jouw bedrijf. Waarom? Dit heeft verschillende redenen. Allereerst gebruik je een animatie video om een onderwerp te verduidelijken. Door de materie uit te beelden met behulp van een filmpje, begrijpt de ontvanger het vaak een stuk beter.

Een tweede reden om voor een animatie film te kiezen, is omdat jij potentiële klanten hierdoor makkelijker aan jouw bedrijf bindt. Je kunt een animatie video namelijk inzetten ter ondersteuning van de klantreis. Zo kun je bijvoorbeeld in beeld brengen hoe het proces binnen jouw bedrijf in zijn werk gaat. De video kan een steuntje in de rug zijn om toch over te gaan tot aankoop van het product. Een animatie video laten maken kost je geld, maar bij een juiste aanpak levert het jou veel meer op.

Wat zijn de voordelen van een animatie video?

Hierboven haalden we reeds aan waarom een animatie video effectief kan zijn voor jouw bedrijf. Het kan zijn dat dit voor jou nog niet overtuigend genoeg is om in deze video’s te investeren. Daarom zetten wij hieronder de grootste voordelen van animatie video’s op een rijtje. Dit helpt jou vast en zeker bij het maken van een weloverwogen keuze.

1) Met een animatie video maak je een complexe boodschap behapbaar voor een groot publiek.
2) Je bepaalt zelf hoe een animatie video eruit komt te zien.
3) Het is niet nodig een filmploeg in te huren. Een video animatie wordt namelijk op de computer gemaakt, waardoor het meestal aanzienlijk goedkoper is.


Professionele animatie film laten maken

Je hebt ongetwijfeld weleens een animatie video gezien. In veel gevallen valt direct op welke door een professioneel bedrijf gemaakt is en welke zelf in elkaar is geknutseld. Indien je kiest voor een animatie video, wil je niet dat je hiermee de plank misslaat. Daarom moet de boodschap goed duidelijk worden. Daarnaast is het prettig wanneer de video er mooi uitziet. Om zeker te zijn van deze twee zaken, kun je het beste een animatie video laten maken.

Een gespecialiseerd bedrijf in animatie video’s kan jou hierbij helpen. Zij zijn dag in dag uit in de weer met deze video’s waardoor zij ook een animatie video voor jouw bedrijf kunnen maken. Het uitbesteden van deze klus kost je geld, maar het levert je op de lange termijn veel meer op. Schroom daarom niet en laat een animatie video maken door een specialist op dit gebied.

Maak een afspraak

Product video

Video disciplines

Wat is een product video?

Wil je één of meerdere producten van jouw bedrijf onder de aandacht brengen? Dan kun je dit vandaag de dag op verschillende manieren doen. Je kunt een grote advertentie plaatsen, maar ook kiezen voor een product video. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om een product video te laten maken. In plaats van een afbeelding van het product, film je het bij een product video. Hierdoor wordt het een stuk duidelijker hoe het product eruit ziet. Bovendien is een product film ideaal om extra informatie te geven. Terwijl je het product in beeld brengt, kun je op de achtergrond namelijk tekst en uitleg geven. Kortom: reden genoeg om een product video in overweging te nemen.


De kracht van een product video

Vroeger moest je nog naar de winkel toe om producten te kopen. Tegenwoordig kun je alles vanuit huis kopen via het internet. Je kunt klanten dus niet meer persoonlijk informatie geven over een product of dienst. Gelukkig gaat ieder product dat online te koop is gepaard met een uitgebreide omschrijving. Toch zorgt zo’n omschrijving regelmatig voor onduidelijkheden. Indien je voor een product video kiest, voorkom je dit. Met zo’n filmpje laat je potentiële kopers namelijk precies zien hoe het product werkt en wat je ermee kunt. Een product film maakt meer duidelijk dan een tekstuele omschrijving met foto’s. Indien je een product video toevoegt, is de kans dan ook een stuk groter dat jouw product uiteindelijk veelvuldig verkocht wordt.

Geef jouw bedrijf exclusiviteit met eigen product video’s

Wanneer je kiest voor een product video, betekent dit dat je hierin moet investeren. Naast foto’s van producten moeten er namelijk ook filmpjes gemaakt worden. Indien je veel producten verkoopt en deze allemaal op video vast wilt leggen, kost dit je veel geld. Kijk echter niet te veel naar de kosten, want product video’s leveren jou als bedrijf namelijk ook veel op. Dit is zeker het geval wanneer de concurrentie hier nog geen gebruik van maakt.

Waarom je de concurrentie te slim af bent met product video’s? Omdat er sprake is van exclusiviteit wanneer zij nog geen product video’s maken. Je zorgt er dan namelijk voor dat potentiële kopers bij jou een video van het product kunnen zien. Een potentiële koper vertrouwt een product hierdoor sneller, want hij ziet met eigen ogen hoe het werkt en wat het is. De verkoop van jouw bedrijf kan dus aanzienlijk stijgen wanneer je kiest voor product video’s.

Zelf product video maken of uitbesteden?

Heb je de knoop doorgehakt en ga je video´s van (een aantal van) jouw producten maken? Dan kun je dit zelf doen om kosten te besparen. Besef je echter goed dat de film dan lang niet zo professioneel is dan wanneer je ervoor kiest een product video te laten maken. Indien je dit uitbesteedt aan een gespecialiseerd bedrijf, ben je namelijk verzekerd van een kwalitatieve product video. Zo’n bedrijf weet namelijk hoe zij een product moeten filmen. Daarnaast beschikken ze over de juiste apparatuur om producten op een goede manier in beeld te brengen. Schakel daarom altijd een gespecialiseerd bedrijf in om een product video te laten maken.

Maak een afspraak

Drone video

Video disciplines

Wat is een drone video

?

Tot een paar jaar geleden had nog niemand van een drone video gehoord. Tegenwoordig komen we het echter steeds vaker tegen. Dit is ook niet gek, want drones zijn door de jaren heen steeds populairder geworden. Maar wat is een drone video eigenlijk? Dit is de naam van een filmpje waarbij een drone wordt gebruikt om de beelden te schieten. Met behulp van een drone kun je bijvoorbeeld jouw bedrijfspand in beeld brengen. Een drone video wordt echter ook vaak gebruikt om grote evenementen van bovenaf te filmen. Kortom: het is een hele nieuwe tak van video. Mede hierdoor is nog niet iedereen bekend met een drone video. Toch kun jij er als ondernemer of eventmanager ook profijt van hebben. Om dit te benadrukken, vertellen wij je hier alles over een drone video.

Wat maakt een drone video zo populair?

Je hebt op sociale media ongetwijfeld weleens een drone video voorbij zien komen. Bedrijven en organisatoren van grote evenementen willen steeds vaker een drone video laten maken. Heb je dit nog nooit gedaan? Dan vraag jij je mogelijk af wat zo’n video nou eigenlijk zo populair maakt. Een eerste reden om voor een drone video te kiezen, is omdat hierdoor een heel ander filmpje ontstaat. Met een drone ben je immers ook in staat om van grote hoogte te filmen. Ten tweede kun je een drone met camera besturen met behulp van een afstandsbediening. Drones hebben hierdoor een hele andere dimensie toegevoegd aan de filmwereld. Het is dan ook niet gek dat een drone video de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen.

De grootste voordelen van een drone video

Een drone is voor allerlei soorten films in te zetten. Zo wordt het vliegende apparaat steeds vaker gebruikt voor een bedrijfsfilm of aftermovie. Toch ziet lang niet iedereen in waarom het nuttig is om een drone te gebruiken voor een filmpje. Geldt dit ook voor jou? Dan wil je uiteraard eerst weten wat de voordelen zijn voordat je voor een drone video kiest. Wij zetten ze hier voor je op een rijtje:

1) Goedkope manier om van bovenaf te filmen. Voor een drone video betaal je namelijk aanzienlijk minder dan voor het inhuren van een helikopter.
2) Hoge filmkwaliteit. De beste drones beschikken over kwalitatieve camera’s. Hierdoor kun je ze probleemloos gebruiken voor bijvoorbeeld een bedrijfsfilm of een event video.
3) Jouw filmpje is uniek. Een drone video stelt jou in staat om vanuit andere hoeken te filmen dan met een gewone camera. Dit levert unieke beelden op. Het is dan ook aannemelijk dat jouw drone video vaker bekeken wordt dan andere video’s.

Hoe maak je een drone video?

Om een drone video te maken, moet je beschikken over een drone met camera. Deze kun je zelf kopen, maar dit is zonde wanneer je het apparaat niet of nauwelijks gebruikt. Bovendien weet jij niet hoe je de vetste beelden schiet met een drone. Daarom kun je beter een drone video laten maken door een professioneel bedrijf. Zij beschikken over een drone en weten daarnaast hoe zij in jouw situatie de bete drone video kunnen maken. Bovendien zijn zij in staat de beelden te monteren. Met een professioneel bedrijf ben je dus verzekerd van een prachtige drone video.

Maak een afspraak