Aftermovie

Aftermovie

Wat is een aftermovie?

Je hebt ongetwijfeld weleens een filmpje gekeken van het verloop van een evenement. Dit noemen we een aftermovie. Tegenwoordig wordt er van vrijwel ieder evenement wel zo’n video gemaakt. Met zo’n filmpje breng je namelijk het verloop van een event in beeld. Uiteraard is een aftermovie video voornamelijk gericht op de hoogtepunten.

Aftermovie video’s worden veel gebruikt om bezoekers het evenement opnieuw te laten beleven. Door na afloop van het event een video te publiceren, ervaren zij wederom hoe leuk het was. Een aftermovie is echter ook een goed middel om afwezigen te enthousiasmeren de volgende editie van het evenement niet te missen. Wil je ook een aftermovie laten maken? Hieronder vertellen wij jou er alles over.

De kracht van een aftermovie

Op sociale media zie je tegenwoordig talloze aftermovies van evenementen verschijnen. De meeste organisatoren van events zijn inmiddels overtuigd van de kracht van een aftermovie video. Dit geldt echter lang niet voor iedere organisator. Dit komt waarschijnlijk doordat een aftermovie laten maken geld kost. Kijk echter niet te veel naar de prijs, maar richt je tot hetgeen het jou oplevert.

De kracht van een aftermovie zit hem met name in het feit dat je bezoekers opnieuw meeneemt naar het evenement. Het gebeurt geregeld dat je bezoekers wederom kippenvel bezorgt met aftermovie video’s. Omdat zij het zo geweldig vonden, zullen zij de video waarschijnlijk gretig delen op het internet. En hoe meer het gedeeld wordt, des te meer mensen je ermee bereikt. Hierdoor kunnen ook niet-aanwezigen enthousiast raken en besluiten jouw evenement de volgende keer niet over te slaan.Een aftermovie gebruiken als promotie van jouw evenement

Wie aan een aftermovie denkt, denkt vaak aan een terugblik. Dat klopt ook, want met een aftermovie video laat je mensen jouw evenement opnieuw beleven. Organisatoren van sommige evenementen zien niet in waarom zij met een video terug zouden blikken op het evenement. Het is immers al achter de rug.

Een aftermovie is niet alleen een terugblik, maar ook een promotiemiddel. Bezoekers van het evenement zullen een aftermovie video delen op sociale media. Hierdoor bereik je ook mensen die niet aanwezig waren. Indien je het evenement op de juiste manier in beeld brengt, krijgen zij ongetwijfeld spijt dat ze er niet waren. Resultaat: zij noteren de datum van het eerstvolgende evenement direct in hun agenda. Wanneer je een aftermovie laat maken, levert dit jou zeer waarschijnlijk meer en nieuwe bezoekers op.Aftermovie laten maken

Ben je overtuigd van de voordelen van een aftermovie video? Dan wil je dat jouw event ook in beeld wordt gebracht. Dit kun je het beste laten doen door een professioneel bedrijf. Zij hebben kennis van zaken en beschikken daarnaast over de juiste hulpmiddelen om jouw event zo goed mogelijk in beeld te brengen. Een aftermovie laten maken kost je weliswaar geld, maar het levert je vaak veel meer op. Met een goede aftermovie komen er de volgende keer namelijk meer bezoekers. En meer bezoekers betekent meer omzet voor jou als organisator. De kosten voor een aftermovie laten maken verdien je dus binnen de kortste keren weer terug.

Maak een afspraak

Event video

Event videos

Wat is een event video?

Er worden talloze evenementen georganiseerd in ons land. Als organisator van een evenement wil je uiteraard zoveel mogelijk mensen naar jouw evenement trekken. Een event video kan hierbij helpen. De kans bestaat dat je nog niet eerder van een dergelijke video gehoord hebt. Daarom lichten we hier eerst kort toe wat event video´s eigenlijk zijn.

In feite is een event video niets anders dan een filmpje van jouw evenement. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten event video´s. Zo kun je kiezen uit een introductievideo voorafgaand aan het evenement, een livestream tijdens het evenement of een aftermovie. Met al deze evenement filmen geef jij mensen een goede indruk van hoe jouw event eruit gaat zien, verloopt of verlopen is.Leg jouw evenement vast op video

Een evenement video wordt vaak gebruikt om een event te promoten. Zo´n video is er hoofdzakelijk op gericht om mensen die niet aanwezig waren te laten zien wat zij gemist hebben. Je brengt de beste en meest gave dingen in beeld, zodat de kijker ervoor zal zorgen dat hij de volgende keer zeker aanwezig is. Een event film is echter ook uitermate geschikt voor mensen die juist wel bij het evenement aanwezig waren. Met behulp van de video kunnen zijn het event namelijk herbeleven en dat zorgt vaak voor een positieve ervaring.

De voordelen van een event video op een rijtje

Nu je weet wat een event video is, kun jij bepalen of je het de moeite waard vindt om jouw evenement ook in beeld te brengen. Veel organisatoren van evenementen hikken echter aan tegen de kosten wanneer zij een event video laten maken. Staar je echter niet blind op de prijs, want zo’n video levert jouw evenement ook het nodig op. Ben je nog niet overtuigd? Wij zetten hieronder de voordelen van een event video op een rijtje:

– Met een evenement video bied je sponsoren een podium. Je kunt hun producten en/of diensten namelijk in beeld brengen, waardoor het bij veel mensen onder de aandacht wordt gebracht.
– Een video van jouw evenement is veelzijdig in te zetten. Je kunt een event video gebruiken ter promotie van het evenement, maar ook om bezoekers het evenement opnieuw te laten beleven
– Een event video is makkelijk te delen op sociale media. Hierdoor bereik je binnen de kortste keren een grote doelgroep met zo’n filmpje.

Hoe maak je een goede evenement video?

Nu je wat een event video jou kan bieden, wil je de eerstvolgende editie van jouw evenement mogelijk ook in beeld brengen. Dit kun je zelf doen, maar het is beter om dit uit te besteden. Een event video laten maken kost je weliswaar geld, maar je weet wel zeker dat jouw evenement goed in beeld wordt gebracht. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in event video’s, weet namelijk precies wat er in beeld moet worden gebracht.

Daarbij komt dat zij over de juiste apparatuur beschikken om haarscherpe beelden te maken. Hierdoor wordt de kans alleen maar groter dat mensen die het evenement gemist hebben, de volgende keer wel komen. Met een goede event video trek je meer klanten en dat levert jou uiteindelijk meer inkomsten op. Hierdoor verdien je de kosten voor een event video laten maken binnen de kortste keren weer terug.

Maak een afspraak