Informatie video

Bedrijfs videos

Wat is een informatie video?

Een informatie video, steeds meer bedrijven kiezen ervoor om er eentje te laten maken. De kans is echter groot dat jij hier als onderneming nog niet eerder mee bezig bent geweest. In dat geval kies je er waarschijnlijk ook niet zo snel voor om een informatie video te laten maken. Dit is op zich begrijpelijk, want je bent niet bekend met de voordelen en het nut ervan voor jouw bedrijf. Toch kunnen informatie video’s ontzettend waardevol zijn. Om jou hiervan te overtuigen, vertellen we je hieronder waarom een informatie video ook waardevol kan zijn voor jouw bedrijf.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Informatie over jouw bedrijf kun je tegenwoordig op talloze manieren delen. Wil je een product of dienst onder de aandacht brengen? Dan kies je waarschijnlijk al snel voor een advertentie of commercial. Hiermee informeer je mensen namelijk over jouw bedrijf. Je kunt informatie over jouw bedrijf ook delen door middel van een stuk geschreven tekst. In de praktijk blijkt dat een advertentie of geschreven tekst aanzienlijk minder goed werkt dan een informatie video. Op zich logisch, want een beeld zegt meer dan duizend woorden. Met behulp van een informatie video kun je bijvoorbeeld emotie overbrengen, iets wat met woorden niet lukt.


Waarom is een informatie video voor jouw product of bedrijf van belang?

Heb je als bedrijf nog niet eerder een informatie video gemaakt over bijvoorbeeld jouw product(en) of dienst(en)? Dan zie je vast niet in waarom je nu ineens over zou stappen op informatieve video’s. De voornaamste reden hiervoor is dat het jouw bedrijf behoorlijk wat op kan leveren. Om dit duidelijk te maken, zetten we hier de voordelen van een informatie video voor jouw bedrijf op een rijtje:

1) Video-advertenties worden beter bekeken dan geschreven advertenties. De kans dat je jouw doelgroep bereikt, is dan ook een stuk groter wanneer je gebruikmaakt van een informatie video.
2) Een informatie video verbetert de vindbaarheid van jouw website. Zo blijft een bezoeker langer op jouw site wanneer je video’s gebruikt. Hierdoor wordt jouw site als waardevoller gezien door een zoekmachine en dat levert je een hogere plek op in de zoekresultaten.
3) Video’s worden sneller gedeeld via sociale media dan teksten. Met behulp van informatieve video’s ligt jouw bereik dus aanzienlijk hoger.
4) Informatie video’s zijn duidelijker dan geschreven tekst. Na het zien van een filmpje blijft de kijker niet met vragen zitten, iets wat bij een tekst wel regelmatig het geval is.

Zo maak je informatie video’s

Bij een informatie video valt of staat alles met een goede aanpak. Je wilt de kijker met de video namelijk zoveel mogelijk informatie verschaffen over jouw bedrijf. Het is echter zaak om geen ellenlang filmpje op te nemen. Hierdoor haakt de kijker snel af. Daarbij komt dat je de juiste beelden moet gebruiken. Daarom is het beter om een bedrijfsvideo te laten maken dan hier zelf mee aan de slag te gaan. Waarom? Omdat je verzekerd bent van een kwalitatieve informatie video wanneer je dit overlaat aan een professioneel bedrijf. Uitbesteden kost je geld, maar je krijgt er een kwalitatieve informatie video voor terug en dat is heel wat waard.

Maak een afspraak

Bedrijfsfilm

Bedrijfs videos

Waarom is een bedrijfsfilm van belang voor jouw bedrijf?

Er zijn tegenwoordig niet veel ondernemers meer die kiezen voor een bedrijfsfilm. Vaak wordt gedacht dat dit achterhaald is. Bovendien kost een bedrijfsfilm laten maken behoorlijk wat geld. Veel ondernemers steken hun geld liever in andere zaken. Toch is het voor jouw bedrijf belangrijk om een bedrijfsfilm te hebben. Waarom? Dat heeft verschillende redenen. Allereerst is zo’n film een uitermate geschikt middel om buitenstaanders te informeren over jouw bedrijf. Daarbij komt dat jij je met een goede bedrijfsfilm in de kijker speelt bij (nieuwe) klanten. Om jou te overtuigen een bedrijfsfilm te maken, gaan we hieronder verder in op dit onderwerp.

Wat is een bedrijfsfilm?

Vroeger kozen bedrijven er geregeld voor een filmpje over hun bedrijf te laten maken. Tegenwoordig zien we dit steeds minder. Er zijn zelfs ondernemers die geen idee hebben wat een bedrijfsfilm is. Geldt dit ook voor jou? Dan kies je er logischerwijs ook niet voor om een bedrijfsfilm te laten maken. Onbekend maakt immers onbemind. Zonde, want een bedrijfsfilm laten maken kan jou behoorlijk wat opleveren zoals we in de intro al aangaven. 

Voordat je een weloverwogen keuze kunt maken om al dan niet een bedrijfsfilm te maken, moet je eerst weten wat dat precies is. Daarom lichten we deze term hier kort toe. Kort door de bocht is een bedrijfsfilm niets anders dan een film over jouw bedrijf. Het is vaak een kort filmpje waarin je bijvoorbeeld toelicht welke diensten jouw bedrijf verricht of welke producten je verkoopt. Je kunt een bedrijfsfilm dus zien als een soort introductie van jouw bedrijf richting de buitenwereld.De presentatie van jouw bedrijf op video

Er zijn vandaag de dag talloze mogelijkheden om jouw bedrijf te presenteren. Zo kun je bijvoorbeeld een advertentie plaatsen in lokale en/of regionale media. Uit ervaring weten wij echter dat dit lang niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Er zijn namelijk maar weinig mensen die tijd steken in het bekijken van de advertenties in geprinte media. Online is dit niet anders.

Wanneer je jouw bedrijf eens goed in de spotlights wilt zetten, raden wij je aan een bedrijfsfilm te laten maken. Een filmpje kijken is een stuk leuker dan een stuk tekst lezen. Bovendien is het tegenwoordig makkelijk om mensen te bereiken met jouw bedrijfsfilm. Je kunt hem namelijk delen via sociale media, waardoor je binnen de kortste keren een groot publiek bereikt. Jouw bedrijf presenteren met behulp van een video is dus een uitstekende manier om mensen bekend te maken met jouw onderneming.

Hoe maak je een bedrijfsfilm?

Ben je enthousiast geworden en wil je ook een bedrijfsfilm maken? Neem hiervoor dan altijd een professioneel bedrijf in de armen. Er zijn echter ondernemers die dit niet doen, gewoonweg omdat dit geld kost. Besef je echter goed dat je er een hoogwaardige video voor terugkrijgt wanneer je ervoor kiest een bedrijfsfilm te laten maken. Een professioneel bedrijf beschikt namelijk over camera’s van hoogwaardige kwaliteit, waardoor jouw bedrijfsfilm een strakke en professionele uitstraling krijgt. Dit levert je op de lange termijn meer klanten op, waardoor je de kosten terugverdient. Ga dus zelf niet aan de slag, maar schakel ons in om een bedrijfsfilm te laten maken.

Maak een afspraak

Commercial video

Bedrijfs videos

Zet jouw product of dienst in de spotlights met een commercial

Wil je een product of dient onder de aandacht brengen? Dan heb je hier tegenwoordig talloze mogelijkheden voor. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een online of offline advertentie. De kans dat je zo opvalt, is echter niet groot. Wil je er zeker van zijn dat jouw product of dienst goed onder de aandacht gebracht wordt? Kies dan voor een commercial. Commercials zijn namelijk uitstekend om een product of dienst goed in beeld te brengen. Op deze manier weet jouw doelgroep wat ze krijgen, waardoor ze eerder overgaan tot aankoop. Commercial video’s kunnen dus zeker waardevol zijn voor jouw bedrijf.Effectief, doelgericht en creatief

Een commercial is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een product of dienst uit wilt lichten. De meeste bedrijven kiezen sneller voor een advertentie in een lokaal blaadje of op het internet. Dit is een stuk goedkoper dan een commercial video, maar het effect van zo’n reclame is een stuk minder dan met een reclame video. Commercials zijn allereerst effectief en doelgericht. Je kunt jouw doelgroep namelijk aansturen om een product of dienst van jouw bedrijf af te nemen. Daarbij komt dat dit een bijzonder creatieve aanpak is om een product of dienst onder de aandacht te brengen. Je kunt jouw concurrentie er maar zo te slim mee af zijn, waardoor klanten er uiteindelijk voor kiezen het product of de dienst bij jouw bedrijf af te nemen.Maatwerk oplossingen voor elke branche

Wanneer je regelmatig naar de tv kijkt, zie je dagelijks talloze commercials voorbijkomen. Het zijn echter vaak reclame video’s van supermarkten, verzekeringsmaatschappijen of (nieuwe) producten van grote merken. Zij gooien er vaak een flinke smak geld tegenaan om een commercial te laten maken. Heb je niet veel te besteden? Denk dan niet direct dat een commercial video niet tot de mogelijkheden behoort. Tegenwoordig zijn er namelijk maatwerk oplossingen voor elke branche. Dit betekent dat jij jouw product of dienst dus ook zonder problemen aan kunt prijzen middels een commercial, zelfs met een beperkt budget.Laat een commercial maken door een gespecialiseerd bedrijf

Lijkt het je wel wat om jouw product of dienst in de spotlights te zetten middels een commercial? Dan is het verstandig om dit uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Omdat dit geld kost, is lang niet ieder bedrijf hier happig op. Toch is dit wel verstandig. Een professioneel bedrijf weet namelijk precies hoe zij commercials in elkaar moeten zetten. Bovendien beschikken zij over de juiste apparatuur om een product of dienst op de beste manier uit te lichten.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met jouw wensen wanneer je een reclame video door een professional op laat nemen. Je kijkt samen met het bedrijf naar de invulling van de commercial, maar je laat de uitvoering over aan de specialisten. Door een commercial te laten maken, ben je verzekerd van een goed eindresultaat. Het is een investering, maar met een goede commercial verdien je dit makkelijk terug. Een sterke reclame film levert jou namelijk meer klanten op en meer klanten betekent meer omzet.

Maak een afspraak

Vacature video

Bedrijfs videos

Een vacature in beeld brengen met een vacature video

Ben je op zoek naar nieuw personeel? Dan plaats je logischerwijs een vacature. De meeste bedrijven kiezen ervoor om een geschreven tekst te publiceren op hun website. Ook wordt de vacature vaak verspreid via sociale media en aangeboden bij een uitzendbureau of op een vacaturesite geplaatst.. Er worden dagelijks echter talloze vacatures gepubliceerd, waardoor jouw vacature mogelijk snel ondersneeuwt. Hierdoor kan het lang duren voordat je iemand vindt om de vrijgekomen functie te vervullen. Wil je dit voorkomen? Kies dan voor een originele aanpak en breng een vacature in beeld met een vacature video.

Wat is een vacature video?

De kans is groot dat je nog niet eerder van een vacature video gehoord hebt. Begrijpelijk, want het is nog een relatief nieuwe aanpak om vacatures onder de aandacht te brengen. Toch zien we dat steeds meer bedrijven vacature video’s verspreiden in plaats van een vacature die enkel uit geschreven tekst bestaat. Voordat je voor een vacature video kiest, wil je uiteraard wel eerst weten wat dit precies is. Daarom vatten we hier even kort samen wat zo’n video nou precies is. 

Een vacature video is in principe niets anders dan het in beeld brengen van een vacature. Normaal zet je dit op papier, nu vertel je het in een filmpje. In een video vacature vertel je over jouw bedrijf en geef je aan wat de inhoud van de functie is. Wanneer een sollicitant over bepaalde capaciteiten moet beschikken, kun je dit in de video vacature ook direct duidelijk maken. Dit maakt dat een video vacature vaak een stuk duidelijke en completer is dan een geschreven vacature.

De voordelen van een vacature video

Overstappen van een geschreven vacature naar een video vacature doe je niet zonder dat je weet wat de voordelen hiervan zijn. Om jou te laten zien dat het wel degelijk zinvol is om een vacature te verspreiden middels een video, zetten we hieronder de voordelen van een video vacature op een rijtje:

– Er komt emotie bij kijken. Een geschreven tekst is vaak saai en eentonig en bovendien kun je hiermee eigenlijk geen emotie overbrengen op de lezer. Wanneer je kiest voor een video vacature is dit wel het geval.
– Je onderscheid je van de concurrentie. Zoals we al aanhaalden in de intro, kiezen veel bedrijven voor een geschreven vacature tekst. Door te kiezen voor vacature video’s, onderscheid jij je van de concurrentie. Dit kan ervoor zorgen dat werkzoekenden eerder op jouw vacature(s) reageren.
-Alles is direct duidelijk. In een vacature video krijg je de ruimte om alles goed en uitgebreid toe te lichten. Hierdoor blijft de kijker na afloop niet met vragen zitten. Dit is bij een geschreven vacature wel regelmatig het geval.

Stimuleer jouw sollicitanten met een vacature video

Zoals je hierboven kon lezen, kleven er een aantal voordelen aan een vacature video. Toch is dit voor jou mogelijk nog niet voldoende om te kiezen voor een video vacature. Indien je veel reacties wilt ontvangen, is dit echter wel aan te raden. Waarom? Omdat de respons een stuk hoger ligt wanneer je ervoor kiest een vacature video te laten maken. Werkzoekenden worden namelijk enthousiaster van een video dan van een geschreven tekst. Hierdoor zijn zij sneller geneigd te solliciteren. Door een vacature video te laten maken, is de kans groot dat je een functie binnen de kortste keren ingevuld hebt.

Maak een afspraak

Testimonial video

Bedrijfs videos

Wat is een testimonial video?

Een testimonial kan waardevol zijn voor een bedrijf. Toch is lang niet iedere klant bereid er eentje te schrijven. Hier moet hij of zij immers tijd en moeite in steken. Daarbij komt dat een geschreven testimonial vaak niet echt overtuigend is. Wil je jouw klanten wél overtuigen met een testimonial en ze bovendien activeren er eentje te maken? Kies dan voor een testimonial video. In plaats van geschreven ervaringen met een product of dienst, vraag jij jouw klanten een korte videoboodschap op te nemen. De overtuigingskracht van een testimonial video is veel sterker, waardoor het meer waarde voor jouw bedrijf heeft dan een geschreven review.

Waarom zijn testimonials belangrijk?

We leven tegenwoordig in een samenleving waarin video een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Zo zijn er steeds meer mensen en bedrijven actief op YouTube. Wanneer je als bedrijf mee wilt gaan met de ontwikkelingen, doe je er goed aan ook met video te beginnen. Je kunt bijvoorbeeld een eigen YouTube-kanaal openen en hier testimonials op delen. Een testimonial video helpt jou namelijk om anderen te overtuigen een product of dienst van jouw bedrijf te kopen. In zo’n video vertelt een klant namelijk hoe tevreden hij is met een product of dienst. Dit gebeurt vaak met veel enthousiasme. Hierdoor wordt een potentiële klant ook enthousiast en dat resulteert erin dat hij/zij sneller tot aankoop overgaat.

De voordelen van een testimonial video

Als ondernemer sta je mogelijk niet te springen om met een testimonial video te laten maken. De kans is namelijk groot dat je hiervoor een professional in moet schakelen en dat kost jou geld. Je moet echter weten dat een testimonial video jouw bedrijf ook behoorlijk wat op kan leveren. Zo kleven er bijvoorbeeld de nodige voordelen aan zo’n video. Benieuwd naar de voordelen? Wij zetten ze hieronder kort op een rijtje. 

- Het is geloofwaardig. Bij een testimonial video vertelt iemand op beeld over een product of dienst. Hierdoor wordt er emotie overgebracht. Bij een geschreven review is dit niet het geval. En bovendien weet je nooit of het al dan niet betrouwbaar is.
- Een video valt op. Veel bedrijven vallen terug op geschreven reviews, maar dit valt tegenwoordig nauwelijks meer op. Een testimonial video doet dit wel en daar pluk jij mogelijk de vruchten van. 
- Het vergroot jouw vindbaarheid. Door video’s op jouw site te plaatsen, blijven bezoekers langer hangen. Dit is een goed teken, want zoekmachines gaan jouw site zodoende als waardevol beschouwen. 

Hoe kunnen testimonial video’s jouw bedrijf helpen?
Je weet nu wat een testimonial video is en wat de voordelen van deze filmpjes zijn. Toch vraag jij je mogelijk nog af hoe zo’n video jouw bedrijf kan helpen. Dit zit hem met name in de overtuiging van potentiële klanten. De meeste mensen zoeken namelijk eerst naar bevestiging van anderen voordat zij tot aankoop overgaan. Indien dit middels een video gebeurt, speelt emotie een rol. Indien een potentiële klant emotioneel betrokken raakt, kiest hij sneller voor een product of dienst van jouw bedrijf. Wanneer je een testimonial video laat maken, levert dit je op de lange termijn zeer waarschijnlijk meer klanten op. Reden genoeg dus om te investeren in een testimonial video.

Maak een afspraak