Instructie video

Instructie video

Wat is een instructie video?

Als bedrijf wil je dat het voor de buitenwereld duidelijk is wat jij doet. Dit kan met behulp van een instructie video. De kans is aanwezig dat je nog niet eerder gebruikt hebt gemaakt van zo’n filmpje. Toch kun jij je waarschijnlijk al wel een beeld vormen van hoe zo’n video eruit ziet. Met behulp van een instructie video voorzie je de kijker van de benodigde informatie. 

Het kan hierbij gaan om algemene informatie over jouw bedrijf. Een instructie video wordt echter ook vaak gebruikt om uitleg te geven over een product of dienst. Nu je weet wat een instructie film is, ben je mogelijk benieuwd of dit iets voor jouw onderneming is. Met de informatie uit onderstaande tekst kun jij vast en zeker een goede afweging maken.

Wat maakt een instructie video zo sterk?

De voornaamste reden om voor een instructie video te kiezen, is vanwege de kracht ervan. Maar wat maakt een instructie video eigenlijk zo sterk? De uitleg. Een instructie video draait namelijk volledig om het geven van de benodigde informatie om bijvoorbeeld een product in elkaar te zetten of te kunnen gebruiken. Ook kun je in een video bijvoorbeeld uitleggen hoe jouw bedrijf te werk gaat. Dit kan mensen helpen om uiteindelijk voor jouw bedrijf te kiezen in plaats van voor een concurrent.

We zien echter vaker dat een instructie video gebruikt wordt om uitleg te geven over een bepaald product. Verkoop je bijvoorbeeld producten die de koper zelf in elkaar moet zetten? Dan kan een instructie video hierbij helpen. Zo kun je bijvoorbeeld een instructie video laten maken van hoe je een kast in elkaar zet. Dit is vaak een stuk duidelijker dan een gebruiksaanwijzing op papier. Je doet jouw klanten dan ook een plezier door voor een instructie film te kiezen in plaats van een geschreven handleiding.

Waarom is een instructie video voor jouw bedrijf of product belangrijk?

Lang niet iedere ondernemer ziet in waarom een instructie waardevol kan zijn voor zijn of haar bedrijf of product. Dat is het echter wel. De meeste bedrijven die een instructie video maken, gebruiken deze om hun klanten een dienst te bewijzen. Met een instructie film wordt hen namelijk uitgelegd hoe zij iets uitvoeren of hoe iets werkt. Dit wordt vaak stap voor stap uitgelegd, waardoor een klant niet met vragen blijft zitten. Door een instructie video te gebruiken, vertel je een klant dus eigenlijk precies hoe zij iets moeten doen. Dit wordt vaak als makkelijk ervaren. Is er een goede en duidelijke instructie video aanwezig? Dan kiest iemand er waarschijnlijk sneller voor om het product bij jou te kopen in plaats van bij de concurrent.Laat een instructie film maken door een professional

Je weet inmiddels wat het nut is van een instructie video voor jouw bedrijf. Wanneer je overtuigd bent, wil je ongetwijfeld zo snel mogelijk beginnen met het maken van een instructie film. Loop echter niet te hard van stapel, maar ga eerst op zoek naar een bedrijf dat jou hierbij kan helpen. Een goede instructie video maak je namelijk niet zelf, maar dit laat je doen. Je weet zodoende zeker dat alles duidelijk en goed in beeld wordt gebracht. Een instructie video laten maken kost je weliswaar geld, maar je voorkomt dat klanten na aankoop met vragen blijven zitten.

Maak een afspraak