Informatie video

Wat is een informatie video?

Een informatie video, steeds meer bedrijven kiezen ervoor om er eentje te laten maken. De kans is echter groot dat jij hier als onderneming nog niet eerder mee bezig bent geweest. In dat geval kies je er waarschijnlijk ook niet zo snel voor om een informatie video te laten maken. Dit is op zich begrijpelijk, want je bent niet bekend met de voordelen en het nut ervan voor jouw bedrijf. Toch kunnen informatie video’s ontzettend waardevol zijn. Om jou hiervan te overtuigen, vertellen we je hieronder waarom een informatie video ook waardevol kan zijn voor jouw bedrijf.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Informatie over jouw bedrijf kun je tegenwoordig op talloze manieren delen. Wil je een product of dienst onder de aandacht brengen? Dan kies je waarschijnlijk al snel voor een advertentie of commercial. Hiermee informeer je mensen namelijk over jouw bedrijf. Je kunt informatie over jouw bedrijf ook delen door middel van een stuk geschreven tekst. In de praktijk blijkt dat een advertentie of geschreven tekst aanzienlijk minder goed werkt dan een informatie video. Op zich logisch, want een beeld zegt meer dan duizend woorden. Met behulp van een informatie video kun je bijvoorbeeld emotie overbrengen, iets wat met woorden niet lukt.


Waarom is een informatie video voor jouw product of bedrijf van belang?

Heb je als bedrijf nog niet eerder een informatie video gemaakt over bijvoorbeeld jouw product(en) of dienst(en)? Dan zie je vast niet in waarom je nu ineens over zou stappen op informatieve video’s. De voornaamste reden hiervoor is dat het jouw bedrijf behoorlijk wat op kan leveren. Om dit duidelijk te maken, zetten we hier de voordelen van een informatie video voor jouw bedrijf op een rijtje:

1) Video-advertenties worden beter bekeken dan geschreven advertenties. De kans dat je jouw doelgroep bereikt, is dan ook een stuk groter wanneer je gebruikmaakt van een informatie video.
2) Een informatie video verbetert de vindbaarheid van jouw website. Zo blijft een bezoeker langer op jouw site wanneer je video’s gebruikt. Hierdoor wordt jouw site als waardevoller gezien door een zoekmachine en dat levert je een hogere plek op in de zoekresultaten.
3) Video’s worden sneller gedeeld via sociale media dan teksten. Met behulp van informatieve video’s ligt jouw bereik dus aanzienlijk hoger.
4) Informatie video’s zijn duidelijker dan geschreven tekst. Na het zien van een filmpje blijft de kijker niet met vragen zitten, iets wat bij een tekst wel regelmatig het geval is.

Zo maak je informatie video’s

Bij een informatie video valt of staat alles met een goede aanpak. Je wilt de kijker met de video namelijk zoveel mogelijk informatie verschaffen over jouw bedrijf. Het is echter zaak om geen ellenlang filmpje op te nemen. Hierdoor haakt de kijker snel af. Daarbij komt dat je de juiste beelden moet gebruiken. Daarom is het beter om een bedrijfsvideo te laten maken dan hier zelf mee aan de slag te gaan. Waarom? Omdat je verzekerd bent van een kwalitatieve informatie video wanneer je dit overlaat aan een professioneel bedrijf. Uitbesteden kost je geld, maar je krijgt er een kwalitatieve informatie video voor terug en dat is heel wat waard.

Maak een afspraak