Event video

Wat is een event video?

Er worden talloze evenementen georganiseerd in ons land. Als organisator van een evenement wil je uiteraard zoveel mogelijk mensen naar jouw evenement trekken. Een event video kan hierbij helpen. De kans bestaat dat je nog niet eerder van een dergelijke video gehoord hebt. Daarom lichten we hier eerst kort toe wat event video´s eigenlijk zijn.

In feite is een event video niets anders dan een filmpje van jouw evenement. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten event video´s. Zo kun je kiezen uit een introductievideo voorafgaand aan het evenement, een livestream tijdens het evenement of een aftermovie. Met al deze evenement filmen geef jij mensen een goede indruk van hoe jouw event eruit gaat zien, verloopt of verlopen is.Leg jouw evenement vast op video

Een evenement video wordt vaak gebruikt om een event te promoten. Zo´n video is er hoofdzakelijk op gericht om mensen die niet aanwezig waren te laten zien wat zij gemist hebben. Je brengt de beste en meest gave dingen in beeld, zodat de kijker ervoor zal zorgen dat hij de volgende keer zeker aanwezig is. Een event film is echter ook uitermate geschikt voor mensen die juist wel bij het evenement aanwezig waren. Met behulp van de video kunnen zijn het event namelijk herbeleven en dat zorgt vaak voor een positieve ervaring.

De voordelen van een event video op een rijtje

Nu je weet wat een event video is, kun jij bepalen of je het de moeite waard vindt om jouw evenement ook in beeld te brengen. Veel organisatoren van evenementen hikken echter aan tegen de kosten wanneer zij een event video laten maken. Staar je echter niet blind op de prijs, want zo’n video levert jouw evenement ook het nodig op. Ben je nog niet overtuigd? Wij zetten hieronder de voordelen van een event video op een rijtje:

– Met een evenement video bied je sponsoren een podium. Je kunt hun producten en/of diensten namelijk in beeld brengen, waardoor het bij veel mensen onder de aandacht wordt gebracht.
– Een video van jouw evenement is veelzijdig in te zetten. Je kunt een event video gebruiken ter promotie van het evenement, maar ook om bezoekers het evenement opnieuw te laten beleven
– Een event video is makkelijk te delen op sociale media. Hierdoor bereik je binnen de kortste keren een grote doelgroep met zo’n filmpje.

Hoe maak je een goede evenement video?

Nu je wat een event video jou kan bieden, wil je de eerstvolgende editie van jouw evenement mogelijk ook in beeld brengen. Dit kun je zelf doen, maar het is beter om dit uit te besteden. Een event video laten maken kost je weliswaar geld, maar je weet wel zeker dat jouw evenement goed in beeld wordt gebracht. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in event video’s, weet namelijk precies wat er in beeld moet worden gebracht.

Daarbij komt dat zij over de juiste apparatuur beschikken om haarscherpe beelden te maken. Hierdoor wordt de kans alleen maar groter dat mensen die het evenement gemist hebben, de volgende keer wel komen. Met een goede event video trek je meer klanten en dat levert jou uiteindelijk meer inkomsten op. Hierdoor verdien je de kosten voor een event video laten maken binnen de kortste keren weer terug.

Maak een afspraak