Drone video

Wat is een drone video

?

Tot een paar jaar geleden had nog niemand van een drone video gehoord. Tegenwoordig komen we het echter steeds vaker tegen. Dit is ook niet gek, want drones zijn door de jaren heen steeds populairder geworden. Maar wat is een drone video eigenlijk? Dit is de naam van een filmpje waarbij een drone wordt gebruikt om de beelden te schieten. Met behulp van een drone kun je bijvoorbeeld jouw bedrijfspand in beeld brengen. Een drone video wordt echter ook vaak gebruikt om grote evenementen van bovenaf te filmen. Kortom: het is een hele nieuwe tak van video. Mede hierdoor is nog niet iedereen bekend met een drone video. Toch kun jij er als ondernemer of eventmanager ook profijt van hebben. Om dit te benadrukken, vertellen wij je hier alles over een drone video.

Wat maakt een drone video zo populair?

Je hebt op sociale media ongetwijfeld weleens een drone video voorbij zien komen. Bedrijven en organisatoren van grote evenementen willen steeds vaker een drone video laten maken. Heb je dit nog nooit gedaan? Dan vraag jij je mogelijk af wat zo’n video nou eigenlijk zo populair maakt. Een eerste reden om voor een drone video te kiezen, is omdat hierdoor een heel ander filmpje ontstaat. Met een drone ben je immers ook in staat om van grote hoogte te filmen. Ten tweede kun je een drone met camera besturen met behulp van een afstandsbediening. Drones hebben hierdoor een hele andere dimensie toegevoegd aan de filmwereld. Het is dan ook niet gek dat een drone video de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen.

De grootste voordelen van een drone video

Een drone is voor allerlei soorten films in te zetten. Zo wordt het vliegende apparaat steeds vaker gebruikt voor een bedrijfsfilm of aftermovie. Toch ziet lang niet iedereen in waarom het nuttig is om een drone te gebruiken voor een filmpje. Geldt dit ook voor jou? Dan wil je uiteraard eerst weten wat de voordelen zijn voordat je voor een drone video kiest. Wij zetten ze hier voor je op een rijtje:

1) Goedkope manier om van bovenaf te filmen. Voor een drone video betaal je namelijk aanzienlijk minder dan voor het inhuren van een helikopter.
2) Hoge filmkwaliteit. De beste drones beschikken over kwalitatieve camera’s. Hierdoor kun je ze probleemloos gebruiken voor bijvoorbeeld een bedrijfsfilm of een event video.
3) Jouw filmpje is uniek. Een drone video stelt jou in staat om vanuit andere hoeken te filmen dan met een gewone camera. Dit levert unieke beelden op. Het is dan ook aannemelijk dat jouw drone video vaker bekeken wordt dan andere video’s.

Hoe maak je een drone video?

Om een drone video te maken, moet je beschikken over een drone met camera. Deze kun je zelf kopen, maar dit is zonde wanneer je het apparaat niet of nauwelijks gebruikt. Bovendien weet jij niet hoe je de vetste beelden schiet met een drone. Daarom kun je beter een drone video laten maken door een professioneel bedrijf. Zij beschikken over een drone en weten daarnaast hoe zij in jouw situatie de bete drone video kunnen maken. Bovendien zijn zij in staat de beelden te monteren. Met een professioneel bedrijf ben je dus verzekerd van een prachtige drone video.

Maak een afspraak