Bedrijfsfilm

Waarom is een bedrijfsfilm van belang voor jouw bedrijf?

Er zijn tegenwoordig niet veel ondernemers meer die kiezen voor een bedrijfsfilm. Vaak wordt gedacht dat dit achterhaald is. Bovendien kost een bedrijfsfilm laten maken behoorlijk wat geld. Veel ondernemers steken hun geld liever in andere zaken. Toch is het voor jouw bedrijf belangrijk om een bedrijfsfilm te hebben. Waarom? Dat heeft verschillende redenen. Allereerst is zo’n film een uitermate geschikt middel om buitenstaanders te informeren over jouw bedrijf. Daarbij komt dat jij je met een goede bedrijfsfilm in de kijker speelt bij (nieuwe) klanten. Om jou te overtuigen een bedrijfsfilm te maken, gaan we hieronder verder in op dit onderwerp.

Wat is een bedrijfsfilm?

Vroeger kozen bedrijven er geregeld voor een filmpje over hun bedrijf te laten maken. Tegenwoordig zien we dit steeds minder. Er zijn zelfs ondernemers die geen idee hebben wat een bedrijfsfilm is. Geldt dit ook voor jou? Dan kies je er logischerwijs ook niet voor om een bedrijfsfilm te laten maken. Onbekend maakt immers onbemind. Zonde, want een bedrijfsfilm laten maken kan jou behoorlijk wat opleveren zoals we in de intro al aangaven. 

Voordat je een weloverwogen keuze kunt maken om al dan niet een bedrijfsfilm te maken, moet je eerst weten wat dat precies is. Daarom lichten we deze term hier kort toe. Kort door de bocht is een bedrijfsfilm niets anders dan een film over jouw bedrijf. Het is vaak een kort filmpje waarin je bijvoorbeeld toelicht welke diensten jouw bedrijf verricht of welke producten je verkoopt. Je kunt een bedrijfsfilm dus zien als een soort introductie van jouw bedrijf richting de buitenwereld.De presentatie van jouw bedrijf op video

Er zijn vandaag de dag talloze mogelijkheden om jouw bedrijf te presenteren. Zo kun je bijvoorbeeld een advertentie plaatsen in lokale en/of regionale media. Uit ervaring weten wij echter dat dit lang niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Er zijn namelijk maar weinig mensen die tijd steken in het bekijken van de advertenties in geprinte media. Online is dit niet anders.

Wanneer je jouw bedrijf eens goed in de spotlights wilt zetten, raden wij je aan een bedrijfsfilm te laten maken. Een filmpje kijken is een stuk leuker dan een stuk tekst lezen. Bovendien is het tegenwoordig makkelijk om mensen te bereiken met jouw bedrijfsfilm. Je kunt hem namelijk delen via sociale media, waardoor je binnen de kortste keren een groot publiek bereikt. Jouw bedrijf presenteren met behulp van een video is dus een uitstekende manier om mensen bekend te maken met jouw onderneming.

Hoe maak je een bedrijfsfilm?

Ben je enthousiast geworden en wil je ook een bedrijfsfilm maken? Neem hiervoor dan altijd een professioneel bedrijf in de armen. Er zijn echter ondernemers die dit niet doen, gewoonweg omdat dit geld kost. Besef je echter goed dat je er een hoogwaardige video voor terugkrijgt wanneer je ervoor kiest een bedrijfsfilm te laten maken. Een professioneel bedrijf beschikt namelijk over camera’s van hoogwaardige kwaliteit, waardoor jouw bedrijfsfilm een strakke en professionele uitstraling krijgt. Dit levert je op de lange termijn meer klanten op, waardoor je de kosten terugverdient. Ga dus zelf niet aan de slag, maar schakel ons in om een bedrijfsfilm te laten maken.

Maak een afspraak