Animatie video

Wat is een animatie video?

Wil je een complex onderwerp begrijpelijk uitleggen aan jouw doelgroep? Dan kun je hiervoor een animatie video gebruiken. In zo’n filmpje worden getekende plaatjes in een snel tempo achter elkaar afgespeeld. De stilstaande beelden veranderen op deze manier in een animatie video. Het lijkt dus net alsof je naar een filmpje kijkt, maar in feite zijn het stuk voor stuk stilstaande beelden. Om een animatie film in elkaar te zetten, moet je hier wel verstand van hebben. Je wilt immers wel dat de individuele afbeeldingen één geheel vormen. Hiervoor zijn zo’n 24 beelden per seconden nodig. Dit is veel werk, maar animatie video’s kunnen jou wel veel opleveren. In deze tekst vertellen wij jou meer over het nut van een animatie video maken.


Waarom is een animatie video effectief?

Omdat een animatie video maken veel werk is, beginnen veel bedrijven er niet aan. Toch kan zo’n video wel degelijk effectief zijn voor jouw bedrijf. Waarom? Dit heeft verschillende redenen. Allereerst gebruik je een animatie video om een onderwerp te verduidelijken. Door de materie uit te beelden met behulp van een filmpje, begrijpt de ontvanger het vaak een stuk beter.

Een tweede reden om voor een animatie film te kiezen, is omdat jij potentiële klanten hierdoor makkelijker aan jouw bedrijf bindt. Je kunt een animatie video namelijk inzetten ter ondersteuning van de klantreis. Zo kun je bijvoorbeeld in beeld brengen hoe het proces binnen jouw bedrijf in zijn werk gaat. De video kan een steuntje in de rug zijn om toch over te gaan tot aankoop van het product. Een animatie video laten maken kost je geld, maar bij een juiste aanpak levert het jou veel meer op.

Wat zijn de voordelen van een animatie video?

Hierboven haalden we reeds aan waarom een animatie video effectief kan zijn voor jouw bedrijf. Het kan zijn dat dit voor jou nog niet overtuigend genoeg is om in deze video’s te investeren. Daarom zetten wij hieronder de grootste voordelen van animatie video’s op een rijtje. Dit helpt jou vast en zeker bij het maken van een weloverwogen keuze.

1) Met een animatie video maak je een complexe boodschap behapbaar voor een groot publiek.
2) Je bepaalt zelf hoe een animatie video eruit komt te zien.
3) Het is niet nodig een filmploeg in te huren. Een video animatie wordt namelijk op de computer gemaakt, waardoor het meestal aanzienlijk goedkoper is.


Professionele animatie film laten maken

Je hebt ongetwijfeld weleens een animatie video gezien. In veel gevallen valt direct op welke door een professioneel bedrijf gemaakt is en welke zelf in elkaar is geknutseld. Indien je kiest voor een animatie video, wil je niet dat je hiermee de plank misslaat. Daarom moet de boodschap goed duidelijk worden. Daarnaast is het prettig wanneer de video er mooi uitziet. Om zeker te zijn van deze twee zaken, kun je het beste een animatie video laten maken.

Een gespecialiseerd bedrijf in animatie video’s kan jou hierbij helpen. Zij zijn dag in dag uit in de weer met deze video’s waardoor zij ook een animatie video voor jouw bedrijf kunnen maken. Het uitbesteden van deze klus kost je geld, maar het levert je op de lange termijn veel meer op. Schroom daarom niet en laat een animatie video maken door een specialist op dit gebied.

Maak een afspraak